"Mαχαίρι" σε μισθούς και συντάξεις με... προεδρικά διατάγματα συμφωνήθηκε στο Eurogroup!

Δείτε τι πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές-Πρώτη ανάρτηση:19:33

"Mαχαίρι" σε μισθούς και συντάξεις με... προεδρικά διατάγματα συμφωνήθηκε στο Eurogroup!
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup λίγα λεπτα μετα τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν το θέμα του χρέους, και ο εφεδρικός μηχανισμός για τα μέτρα.
Όπως ενημέρωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ, το Eurogroup ολοκληρώθηκε και ήταν «πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο».
ΔΕΝ ��ΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Με προεδρικό διάταγμα και όχι με νόμο, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση να γίνεται η περικοπή δαπανών στην περίπτωση αποκλίσεων απο τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την νέα ελληνική πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Oικονομικών της Ελλάδας Ε.Τσακαλώτος στο Εurogroup.
Κάθε 30 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών θα καταρτίζει μια έκθεση πεπραγμένων από την οποία θα φαίνεται αν υπάρχει δημοσιονομική παρέκκλιση. Αν υπάρχει, τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα αποφασίζεται η λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, από μια λίστα κωδικών του προϋπολογισμού. Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, τις οποίες ο Ε.Τσακαλώτος περιγράφει στο προσχέδιο της πρότασής του προς του Θεσμούς. Στην λίστα των εξαιρέσεων δεν υπάρχουν οι... μισθοί του δημοσίου και η συνταξιοδοτική δαπάνη.
Την πρόταση θα αναλάβουν να βελτιώσουν οικονομοτεχνικά οι Θεσμοί και στο επίπεδο του Euro Working Group, το οποίο ενδέχεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο στόχος είναι μια συνολική συμφωνία ως το τέλος του μήνα - κάτι το οποίο προβλέπει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top