Συναντήθηκαν μυστικά Τσακαλώτος-Σόιμπλε πριν το Eurogroup;

Δεν κατάλαβαν λέξη από την πρόταση της Αθήνας οι ξένοι γιατί την δώσαμε γραμμένη στα ελληνικά!

Συναντήθηκαν μυστικά Τσακαλώτος-Σόιμπλε πριν το Eurogroup;

​Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Στο ατζέντα των συζητήσεων, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, είναι το θέμα του χρέους αλλά και ο εφεδρικός μηχανισμός για τα μέτρα. Το κλίμα φαίνεται να είναι θετικό για την Ελλάδα, αν και δεν αναμένεται απόψε συμφωνία, καθώς υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ των δανειστών τόσο για τα μέτρα-κάβα όσο και για το θέμα του χρέους, για το οποίο το Βερολίνο διαμηνύει πως πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα ανοίξει.

Το πρωί της Δευτέρας πριν την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης συνεδρίασε το Εuroworking Group, το οποίο δεν αποκλείεται να συνεδριάσει ξανά μέσα στην εβδομάδα, καθώς σήμερα λένε πληροφορίες πως ήταν δύσκολη η ανάγνωση της πρότασης της Αθήνας, καθώς δόθηκε στα ελληνικά χωρίς μετάφραση! Αν και η ελληνική πρόταση μεταφράστηκε, από τους μεταφραστές που διαθέτουν οι Βρυξέλλες για τέτοιες δουλειές, είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν ξανά μέσα στο μήνα οι εκπρόσωποι των 19 υπουργείων Οικονομικών (EWG). Πηγές από τις Βρυξέλλες λένε μάλιστα στο Star ότι μπορεί να συνεδριάσουν ξανά και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς η ελληνική πρόταση για τον εφεδρικό μηχανισμό για τα μέτρα χρειάζεται τεχνικές και οικονομικές βελτιώσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πριν την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον γερμανό ομόλογο του Β.Σόιμπλε. Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν από το Star ούτε επιβεβαίωσαν,ούτε όμως και διέψευσαν το τετ α τετ Τσακαλώτου-Σόιμπλε.

Πάντως για πρώτη φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε είπε πως θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πάντως συμπλήρωσε ότι οι διαβουλεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους, αν κριθούν απαραίτητες, προαπαιτούν και ανάλυση βιωσιμότητας, η οποία δεν υπάρχει ακόμα.

Ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε της άπο��ής του ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να θεσπίσουν έναν μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών , ενώ δεν δίστασε να διατυπώσει ευθέως κριτική στη χώρα μας λέγοντας: «Η Ελλάδα στο παρελθόν κινήθηκε λανθασμένα. Οι Έλληνες φταίνε για τις επιλογές τους»!

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: «Έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top