Πιτέλα: Αυτό που ζητά το ΔΝΤ δεν είναι προληπτική λιτότητα-Είναι ο θάνατος της Ελλάδας!

Οι σοσιαλιστές της ΕΕ θα αντιταχθούν στην πρόταση του Ταμείου για τα μέτρα-κάβα

Στήριξη στην Ελλάδα απέναντι στην πίεση που ασκεί το ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα λιτότητας παρείχε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, με δήλωσή του σήμερα Δευτέρα.
Ο Πιτέλα, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην ολομ��λεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με θέμα τις «διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα» και ενόψει της αναμενόμενης δήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης - όταν η ζώνη Σένγκεν και η ΕΕ βρίσκονται αντιμέτωπες με την χειρότερη κρίση από τη δημιουργία τους - οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος συνδρομής θα μείνουν ανολοκλήρωτες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή αξιολόγηση».
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στ��ν ΕΕ και το ενδεχόμενο Brexit. «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το δράμα του περασμένου χρόνου, περί Grexit. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ενάμιση μήνα θα έχουμε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Eurostat αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει καλύτερα από τα προσδοκώμενα σε δημοσιονομικούς όρους και το μόνο πρόβλημα είναι με το ΔΝΤ και ζητάω απ αυτό να ενεργήσει με υπευθυνότητα» τόνισε.
Ο Πιτέλα κατέληξε στη δήλωσή του:
«Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απόπειρα του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα. Αυτό είναι ο θάνατος μιας χώρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top