Δένδιας: Τα μέτρα ούτε θα εφαρμοστούν ούτε θα αποδώσουν

Κριτική και στους δανειστές: «Δίνουν στην κυβέρνηση το σκοινί να κρεμαστεί»

Δένδιας: Τα μέτρα ούτε θα εφαρμοστούν ούτε θα αποδώσουν
Σε οριστική ματαίωση του σεναρίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Real fm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Ούτε θα εφαρμοστούν και βεβαίως θα αποδώσουν αρνητικά, θα δημιουργήσουν ζημιά. Δεν θα εφαρμοστούν διότι τα μέτρα αυτά είναι από τη φύση τους τέτοια που θα δ��μιουργήσουν φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία που σημαίνει πως κι αν υπήρχε πρόθεση να υπαχθεί κανείς σε ένα τέτοιο σχήμα η πραγματικότητα το καθιστά αδύνατο».
Ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ προέβλεψε ότι «αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι ακριβώς εξαιτίας αυτών των μέτρων το συνολικό σενάριο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας όχι απλώς ματαιώνεται, αλλά οδηγούμαστε σε μία κατάσταση απολύτως ιδιόρρυθμη που κατά την άποψή μου έχει δύο παραμέτρους ευθύνης, εν μέρει της κυβέρνησης και εν μέρει των δανειστών που αποδέχονται ένα τέτοιο σχέδιο».
Ο Ν. Δένδιας πρόσθεσε μάλιστα σχετικά με τη στάση των δανειστών: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο αυτού του προγράμματος. Το ότι ζητούν προληπτικά μέτρα δείχνει ότι αντιλαμβάνονται απολύτως ότι αυτό το πρόγραμμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση το σκοινί για να κρεμαστεί. Όμως, αγνοούν ότι κρεμιέται μόνο η κοινωνία στο σύνολό της».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top