Δραγασάκης: Να δώσουμε μέρος από το πλεόνασμα στην Υγεία

Τι ανέφερε μαζί με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό σε ημερίδα παρουσία Τσίπρα

Στην ανάγκη για επείγουσες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
«Σε μία περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες, συρρικνώθηκαν οι δυνατότητες» τόνισε ��ο κ. Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι για πρώτη φορά είχαμε πρόβλημα αστέγων στη χώρα και οι δαπάνες στην υγεία μειώθηκαν κατά 40% και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με ισοπεδωμένα τα δικαιώματα των πολιτών, ζητώντας να εξαιρεθούν οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, η υγεία και η πρόνοια, από όποια περικοπή δαπανών.
«Πέρυσι είχαμε πλεόνασμα 1,7 δισ. και ο στόχος είναι φέτος να εξασφαλίσουμε 1,5 δισ. Και αυτό το υπερβάλλον ποσό να το δώσουμε στην υγεία» πρότεινε.
Ζήτησε ακόμη να επαναξιολογηθούν όλες τις δαπάνες και να γίνουν ανακατονομές μέσα στα υπουργεία που να βοηθούν το κοινωνικό κράτος.
«Το στοίχημα τώρα είναι η στήριξη το ΕΣΥ, αλλά και η δομική αναδιοργάνωση του ΠΦΥ. Φέτος, εξασφαλίστηκε καλύτερη χρηματοδότηση, πρόσβαση των ανασφάλιστων και ηθικοποίηση του συστήματος με εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στήριξη των μεταναστών, αναδιοργάνωση της ψυχικής υγείας» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΠΦΥ ήταν θεσμική αλλαγή χωρίς βάσεις και οργάνωση. «Το έλλειμμα αυτό αποτέλεσε και την Αχίλλειο πτέρνα του ΕΣΥ, καθώς υπήρξε ανεξέλεγκτη έλευση των πολιτών στη δευτεροβάθμια και δεν αναπτύχθηκε η πρωτοβάθμια, οδηγώντας σε συναλλαγές με ισχυρά συμφέροντα, με υψηλό κόστος και χαμηλή ποιό��ητα» συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top