Μήνυμα Τσίπρα πριν το Eurogroup: Η ελάφρυνση του χρέους θα αλλάξει εντελώς το κλίμα

«Σημαντική ημέρα η σημερινή, για πρώτη φορά θα συνεδριάσει το Eurogroup με θέμα το χρέος»

Μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τη σημαντική συνεδρίαση του Eurogroup, όπου στο τραπέζι θα βρεθούν το θέμα του χρέους και ο μηχανισμός για τα μέτρα-κάβα.

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup θα εισαχθεί το θέμα του χρέους. Η ελάφρυνση του χρέους θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία. Θα δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε διημερίδα για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

«Κάθε βήμα προς τα εμπρός για την ελληνική οικονομία, θα μετασχηματίζεται σε πολιτικές για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην Υγεία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με συνεχή υποβάθμιση στον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα λιγότεροι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης, και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι ζητούν ακόμη και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μείωση των δαπανών στην Υγεία.

«Είναι απολύτως αναγκαία η εκκίνηση μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης για το ουσιαστικό ρίζωμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στόχος μας, το νέο σύστημα να απλωθεί σε κάθε γειτονιά της χώρας, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας. Φιλοδοξούμε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποτελέσει την πιο εμβληματική προσπάθεια της διακυβέρνησής μας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση:

έχει θεσμοθετήσει το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν υγειονομική κάλυψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους

έχει καταργήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ, ενώ αύξησε το όριο των δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατά 300 εκατομμύρια

��χει πατάξει το πελατειακό κράτος και το μαύρο χρήμα με τη διαφάνεια στις προσλήψεις που γίνονται μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παράλληλα, τόνισε πως για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί και έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται 3.448 νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαινέσει τους εργαζόμενους στην Υγεία λέγοντας πως «οι πολίτες θα είχαν πληγεί πολύ περισσότερο αν δεν υπήρχε το φιλότιμο και η ευαισθησία των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top