Προκαλεί ο Κατρούγκαλος: Αν είναι κακό το ασφαλιστικό γιατί δεν έγινε χαμός έξω από τη Βουλή;

Επιμένει πως θα ωφεληθεί το 90% των ασφαλισμένων και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να ανεβαίνουν

Προκαλεί ο Κατρούγκαλος: Αν είναι κακό το ασφαλιστικό γιατί δεν έγινε χαμός έξω από τη Βουλή;

Μόνο σε πανηγυρισμούς δεν ξέσπασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το νέο ασφαλιστικό, επιμένοντας πως θα ωφεληθεί το 90% των ασφαλισμένων και πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται.

Ο υπουργός Εργασίας -μιλώντας στον Αντ1- τόνισε με αιχμές πως αυτός ο νόμος «γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήρθε απέξω», ενώ σε όσους κάνουν λόγο για νόμο-λαιμητόμο, είπε: «Αν το νομοσχέδιο μας ήταν νόμος-λαιμητόμος θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή»!

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται» ενώ τόνισε πως το νέο ασφαλιστικό «εξαφανίζει τις αιτίες των ελλειμμάτων».

Mάλιστα, διαβεβαίωσε πως το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών θα δει όφελος από το νέο σύστημα.

«Με το νέο ασφαλιστικό καλούμαστε μεν να μοιράσουμε μία μικρότερη πίτα, αλλά εφαρμόζουμε ίδιους κανόνες εξαφανίζοντας τις ανισότητες και τους παράγοντες που αύξαναν τα ελλείμματα» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για τα μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρώ��η.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ και τη σταδιακή κατάργησή του, είπε πως συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και επεσήμανε πως όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές «κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις. Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top