Το Βε��ολίνο ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Ακούγεται πως θα γίνει ελάφρυνση και όχι κούρεμα

Το Βερολίνο ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Την ώρα που στην Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής ψηφίστηκε από την Βουλή, το νέο σκληρό ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, στην Γερμανία ξεκαθαρίζουν πως αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα γίνει καμία κουβέντα για το ελληνικό χρέος.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο, υπογραμμίζοντας πως συζήτηση για το χρέος θα γίνει μόνο όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Και μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχει πει πολλές φορές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ωστόσο, όπως λένε Γερμανοί αναλυτές θα αναγκαστεί να ρίξει νερό στο κρασί του… Εφόσον η κυβέρνηση της Μέρκελ θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το Ταμείο θέτει ως όρο συμμετοχής του τη διευθέτηση του χρέους, ο Σόιμπλε θα αναγκαστεί να κάνει πίσω.

Υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους είναι και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο αντικαγκελάριος μιλώντας στο Reuters τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους.

Κάτι που όπως λένε οι αναλυτές δεν θα το έκανε αν δεν είχε συζητηθεί… καθώς δεν θα διαφοροποιούνταν τόσο απροκάλυπτα τη δεδομένη χρονική στιγμή από τις θέσεις του Σόιμπλε εάν δεν ήταν σίγουρος ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top