Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

Πυρ ομαδόν από τους αρχηγούς των κομμάτων - Πρώτη ανάρτηση: 16:57

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

​Επίθεση από τα… αριστερά εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά εναντίον του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι έχει γίνει το δεξί χέρι του Β. Σόιμπλε.

«Τι κάνετε απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις ΔΝΤ; Έχετε γίνει ο πιο πρόθυμος συνομιλητής των πιο ακραίων εταίρων. Γονατίστε όσο θέλετε αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα», είπε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας πως η ίδια και το κόμμα της θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για απομείωση του δημόσιου χρέους.

«Μαθαίνουμε ότι η μείωση αυτή θα συνοδευτεί με μόνιμο μηχανισμό επιτήρησης. Θα εκπληρωθεί δηλαδή το όνειρο του Σόιμπλε που έχετε γίνει το δεξί του χέρι. Πού καταλήξατε με αυτή την σκληρή διαπραγμάτευση; Μέτρα κάβα ή μνημόνιο για πάντα. Αυτές είναι οι επιλογές που εξασφαλίσατε. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη», συνέχισε στο ίδιο ύφος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η… δήθεν ηρωική διαπραγμάτευσή της δημιούργησε ένα κόστος 12,5 δισ. ευρώ.

«Οι φορολογικές επιβαρύνσεις φθάνουν στο 1,25% του ΑΕΠ. Υποσχεθήκατε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, στην συνέχεια η "κόκκινη γραμμή" έπεσε στα 9.100 με τον Τσακαλώτο να λέει ότι θα παραιτηθεί και θα καταψηφίσει αν κατέβει. Τώρα μας μιλά για μεγάλη επιτυχία στα 8.600 ευρώ. Ο λόγος σας συμβόλαιο», τόνισε η Φ. Γεννηματά και σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ήταν ομιλία πανικόβλητου πρωθυπουργού λόγω της λαϊκής κατακραυγής. Επέλεξε να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του σήμερα που ο ίδιος χρεοκοπεί. Οι πολίτες που παραπλανήθηκαν επιστρέφουν στο τόπο τους. Τους αριβίστες να τους κρατήστε σας τους χαρίζουμε».

Κουτσούμπας: «Είστε άξιοι συνεχιστές των μνημονιακών κυβερνήσεων»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Είστε άξιο�� συνεχιστές των μνημονιακών κυβερνήσεων και ό,τι πιο σάπιου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Φέρατε τα νομοσχέδια το Σαββατοκύριακο γιατί η επιδίωξή σας είχε στόχο να αποφύγετε την 48ωρη απεργία των συνδικάτων και τη δικαιολογημένη οργή των αγροτών. Για το ίδιο λόγο μεταθέσατε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα που θα ήταν άδειες οι πόλεις. Η στάση σας ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας. Δεν διστάζετε σε τίποτα... Βαδίζετε απρόσκοπτα για το τέταρτο μνημόνιο τέλη του Μάη γιατί αυτή είναι η συμφωνία που έχετε κάνει με τη Μέρκελ και τον Ολαντ. Μια του κλεφτή, πέρσι τον Γενάρη, δυο του κλεφτή τον Σεπτέμβρη, τρεις και η κακή του μέρα», είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά όλων των προηγούμενων μνημονιακών... Οι συντάξεις μειώνονται και για τους νέους και τους παλιούς συνταξιούχους. Διαλύει τις επικουρικές. Μειώνει δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Μειώνει τα αναπηρικά επιδόματα. Τα νέα μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στις πολλαπλές μειώσεις των προηγούμενων. Η Κυβέρνηση κορόιδεψε συλλογικά τους συνταξιούχους... Θάβει μια και καλή τη 13η σύνταξη».

Λεβέντης: «Μονομερής η συμφωνία που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση»

Με δεικτικό τρόπο άσκησε δριμύτατη κριτική στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

«Οι μηχανικοί είμαστε λιγότερο ψεύτες από τους δικηγόρους. Κάποια στιγμή η ασφάλιση θα οδηγηθεί σε ιδιωτικά χέρια - μην έχουμε αυταπάτες», είπε ο κ. Λεβέντης και τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων των πλουσίων και των βουλευτών.

Σημείωσε ακόμα πως από το 2009 δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμία μεταρρύθμιση στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε μονομερή τη συμφωνία που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι ντροπιάζει τη χώρα.

«Οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα υπερψηφίσουν απόψε το νομοσχέδιο», είπε, δεν απέκλεισε όμως να υπάρξουν μετά παραιτήσεις, όπως έκανε στο παρελθόν και ο Γ. Σακελλαρίδης.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, ξεκαθαρίζοντας πως μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα ήταν “δοτή”, ενώ τόνισε ότι αυτή θα ήταν η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα.

Κάλεσε τέλος τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, προτού ζητήσει πρόωρες εκλογές, ενώ σχολίασε σκωπτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρειαστεί... 2.000 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Μιχαλολιάκος: "Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την δέσμευση της προηγούμενης στους δανειστές"

«Με το ασφαλιστικό επαναλαμβάνετε την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης προς τους δανειστές και την τρόικα. Ο νόμος έχει ήδη ψηφιστεί, είναι ο 4214 του 2014″, είπε στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε:

«Οι δανειστές θέλουν να λάβουν και απο αυτή την κυβέρνηση διαβεβαίωση οτι θα τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτοξεύονται οι περικοπές των συντάξεων. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση αλλά για τέταρτο μηνμόνιο στο οποίο η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει όχι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top