ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Απειλούν με διαγραφή Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Φωτίου

Στο πόδι οι επαγγελματικοί κλάδοι προειδοποιούν τους συναδέλφους τους που εκλέχτηκαν στη Βουλή να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό

​Με παραπομπή στο πειθαρχικό και διαγραφή απειλούνται όλοι οι βουλευτές μηχανικοί, οι οποίοι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό – φορολογικό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν οι βουλευτές γιατροί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Με βάση την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ, η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ καλούνται οι βουλευτές που είναι μέλη του, ανάμεσά το��ς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο Α. Φλαμπουράρης, ο Χ. Σπίρτζης και η Θ. Φωτίου να μην το ψηφίσουν.

Μάλιστα, το ΤΕΕ προτίθεται να ανακοινώσει με δημόσια καταχώρηση τα ονόματα όσων βουλευτών το ψηφίσουν και υπενθυμίζει στα μέλη του βουλευτές τον κώδικα δεοντολογίας και πως η μη τήρησή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα με ποινή ακόμα και τη διαγραφή τους.

Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι δικηγορικοί και οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας που σκέφτονται να παραπέμψουν με το ερώτημα της διαγραφής στα πειθαρχικά τους συμβούλια, τους βουλευτές – μέλη τους που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Με διαγραφές απειλεί και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας του 15 οικονομολόγους βουλευ��ές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που είναι μέλη του, ενώ προειδοποίηση έστειλε και η ΕΣΗΕΑ στους βουλευτές μέλη της.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τους βουλευτές – δημοσιογράφους όλων των κομμάτων, η ΕΣΗΕΑ τους καλεί «να μη συναινέσουν με την ψήφο τους στο έγκλημα εκ προμελέτης που συντελείται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και, βεβαίως, κατά της ενημέρωσης και κατά των δημοσιογράφων».

Σημειώνεται ότι η λίστα των βουλευτών-μηχανικών που είναι μέλη του ΤΕΕ, σύμφωνα με το Επιμελητήριο και με αλφαβητική σειρά είναι:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΠΜ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΠΜ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΑΜ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΜ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Μ ΗΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ Μ ΗΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΜ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΗΜ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΠΜ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΧΜ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΜ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΗΜ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΜ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ ΧΜ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΠΜ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΑΜ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top