Τσακαλώτος: «Κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη»

«Κυβέρνηση και Eurostat λένε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα σε αντίθεση με το ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση με ποιον συντάσσεται»;

​Στον Α. Λοβέρδο που τον κατηγόρησε ότι κρύβεται, απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό, ενώ επιχείρησε να δώσει απαντήσεις και στα θέματα της διαπραγμάτευσης.

«Λένε ότι κρύβομαι, ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κρύβομαι πηγαίνοντας σε Σόιμπλε και του λέω “ευχαριστώ για την προστασία που μου δίνετε από Λοβέρδο και Βούτσ��”», είπε ο κ. Τσακαλώτος και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε:

«Πάω τη Δευτέρα στο Eurogroup για να παρουσιάσω τις θέσεις της κυβέρνησης και τη λήξη των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού. Όλοι λένε πως ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε. Η διαφορά είναι ότι στο δημοσιονομικό πακέτο εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε πως θα φτάσει σε πλεόνασμα 3,5% το 2018, ενώ το ΔΝΤ λέει ότι θα είναι λιγότερο και γι’ αυτό ζητάνε επιπλέον μέτρα. Έχουμε πείσει τους περισσότερους ότι αυτά δεν γίνονται είναι αντισυνταγματικά. Εμείς λέμε και η Eurostat λέει ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Εσείς τι λέτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Θα χρειαστούν; Τα μέτρα του 2% δεν υπάρχουν. Εμείς θα προτείνουμε αυτό το μηχανισμό. Σας ζητώ τη βοήθειά σας και την υποστή��ιξη. Εσείς υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «το ΔΝΤ μας πιέζει γι’ αυτό το μηχανισμό, αλλά πιο πολύ πιέζει τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ακόμα πως όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγη��η θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ενώ υπερασπιζόμενος την ασφαλιστική μεταρρύθμιση είπε:

«Καταφέραμε να εφαρμόσουμε την εθνική σύνταξη, που έρχεται σε αντίθεση με την φιλοσοφία της αντιπολίτευσης. Στο φορολογικό κρατήσαμε το υψηλότερο αφορολόγητο σε όλη την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό; Μου λέτε ότι κρύβομαι. Μήπως εσείς κρύβεστε από την πραγματικότητα»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top