Λοβέρδος: «Ο Τσακαλώτος κρύβεται – Σκάβετε τον πολιτικό σας λάκκο»

«Δεν είναι δυνατόν να πάει η συζήτηση όπως πήγε στην επιτροπή με το υπουργείο - σουσουράδα να κρύβεται»

​Πυρ εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου, άνοιξε σήμερα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδος, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε… νύχτα και ορίζει τελικά το αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ.

«Έρχεται το υπουργείο Εργασίας και κρύβεται συστηματικά το υπουργείο Οικονομικών. Το άρθρο 114 προβλέπει μέτρα 1 δισ. 700 εκατομμυρίων. Και σήμερα, η τροπολογία αυτή που π��ει το αφορολόγητο στις 8.600 συνεπάγεται μια επιπρόσθετη δαπάνη για τον Έλληνα πολίτη, 200 εκατομμυρίων. Δεν είναι δυνατόν να πάει η συζήτηση όπως πήγε στην επιτροπή με το υπουργείο - σουσουράδα να κρύβεται. Θα έρθει εδώ ο υπουργός των οικονομικών. Δεν θα κρύβεται όπως έχει κρυφτεί εδώ και 15 ημέρες», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο και τόνισε πως το κόμμα του θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση.

«Σκάβετε τον πολιτικό σας λάκκο. Είμαστε απέναντί σας και σας λέμε ότι με αυτά σας τα έργα και με το σύνολο των λόγων σας, προ της κυβερνήσεώς σας και μετά από αυτή, είστε ξένο σώμα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Σκάβετε τον πολιτικό σας λάκκο. Σας αξίζει η περιφρόνηση του ελληνικού λαού», τόνισε.

Πετρόπουλος σε Λοβέρδο: «Στην πτέρυγά σας συνηθίζετε να μην διαβάζετε τα νομοσχέδια»

Στον κ. Λοβέρδο απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, καλώντας τον να ανακαλέσει.

«Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Όσα ποσοστά αναπηρίας υπήρχαν, τα ίδια διατηρούνται. Επανέρχεστε στο ίδιο ψέμα και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε. Επιτέλους πρέπει να διαβάσετε το νομοσχέδιο, γιατί στην πτέρυγά σας συνη��ίζετε να μην διαβάζετε», είπε και κατέληξε:

«Αφού δεν υπάρχει γιατί το λέτε και το ξαναλέτε κ. Λοβέρδο; Για να πείτε ότι είμαστε εμείς ξένο σώμα, όταν εσείς, όλα αυτά τα χρόνια, φέρατε την καταστροφή; Εμείς είμαστε το ξένο σώμα; Επιτέλους αποκαταστήστε την αλήθεια για να γίνει ουσιαστικός διάλογος για ένα κρίσιμο θέμα, που είναι η κοινωνική ασφάλιση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top