Κυριάκος και Φώφη "χτυπούν σαν χταπόδι" τον Τσίπρα- «Είσαι ψεύτης και ανίκανος-Να φύγεις»

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος και Φώφη "χτυπούν σαν χταπόδι" τον Τσίπρα- «Είσαι ψεύτης και ανίκανος-Να φύγεις»

​Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δισ. ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας. Αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Συγγρού.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ.Τσίπρας «προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν».

«Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει. Κάνει αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει», προσθέτει η ΝΔ.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους. Έχει μείνει μόνος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

ΠΑΣΟΚ: Πανικόβλητος ο Τσίπρας

Για «ομιλία ενός πανικόβλητου πρωθυπουργού μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή», έκανε με τη σειρά του λόγο το ΠΑΣΟΚ.

«Σε άλλο κόσμο, σε άλλη χώρα επιχείρησε να μας πείσει ότι βρισκόμαστε ο κ. Τσίπρας με την σημερινή ομιλία του. Ομιλία ενός πανικόβλητου πολιτικού μπροστά στην καθολική λαϊκή κατακραυγή και στις αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική του», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό γιατί τον επιβαρύνει με 12,5 δισ. μέτρα, αλλά είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι ενώ περικόπτει 2 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, αυτές δήθεν δεν θα μειωθού��».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ανερυθρίαστα ψέματα, πρόκληση απέναντι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες».

«Δυστυχώς τόσο με το ασφαλιστικό, όσο και με τα φορολογικά μέτρα που έρχονται, ‘‘σκοτώνει’’ ό, τι δημιουργικό υπάρχει στον τόπο και υπονομεύει το μέλλον», προσθέτουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, εξαπολύοντας επίθεση και στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο συγκυβερνήτης του ακροδεξιού Καμμένου και το φερέφωνο του εθνικολαϊκισμού του έχει το θράσος να ψέγει την Κεντροαριστερά, γιατί υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Και προφανώς εκείνος που πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ο ίδιος που αποτελεί σήμερα τον πιο πρόθυμο στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης», αναφέρουν.

Τι είναι όμως το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα υπό το πρίσμα του κινδύνου ή ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, οι οποίοι μπερδεύουν ουσιαστικά την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης.

Δείτε επίσης:

Αξιοπρεπής σύνταξη τα 384 ευρώ για τον Τσίπρα-Φαντάζεται τους παππούδες με μακαρόνια και φραπέ!

Του κουτρούλη ο γάμος στο Twitter με τον Τσίπρα! «Ο πάτερ Γκομένιος φλερτάρει με την Λαγκάρντ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top