Η Ελλάδα απεργεί και ο Φίλης περνάει τροπολογίες που «μυρίζουν» ρουσφέτι!

Αντιδράσεις στη Βουλή

​Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 24 τροπολογίες έκανε δεκτές ο Νίκος Φίλης, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα που συζητείται στη Βουλή, δίνοντας λαβή σε σχόλια για ρυθμίσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που περνούν στα κρυφά εν μέσω απεργίας των ΜΜΕ.

Από τις 24 τροπολογίες οι 8 είναι υπουργικές και οι άλλες 16 ικανοποιούν αιτήματα βουλευτών.

Μια από τις βουλευτικές τροπολογίες αθωώνει σύμφωνα με την αντιπολίτευση τους Γιώργο Σταθάκη και Κώστα Φωτάκη για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική της έκθεση στόχος της ρύθμισης είναι η αποκατάσταση «της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και προκειμένου να μην αναγκαστούν τα εν λόγω άτομα να καταβάλουν από την προσωπική τους περιουσία τα εν λόγω ποσά (με κίνδυνο κατασχέσεων, κλπ.), είναι αναγκαία η επίμαχη ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι οι επίμαχοι καταλογισμοί δεν εκτελούνται». Ο υπουργός Παιδείας αποδεχόμενος την τροπολογία έκανε λόγο για «μία διάταξη που αποκαθιστά τη νομική τάξη, τη δημοκρατία και τη δυνατότητα να λειτουργούν τα πανεπιστήμια χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις και προβλήματα».

Σύμφωνα με άλλη τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακάμπτεται το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να πληρωθούν υπάλληλοι στην καθαριότητα. «Με την εν λόγω διάταξη θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του ως άνω προσωπικού και θα αντιμετωπισθούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας», αναφέρεται στην τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Σπύρος Λάππας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Συμεών Μπαλλής.

Αντιδράσεις ωστόσο, προκάλεσε και η αποδοχή από τον Νίκο Φίλη της τροπολογίας με την οποία αδιάθετα ακίνητα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας. Ο εισηγητής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας σε δήλωσή του αναφέρει: «Νέα ήθη στη διαχείριση της περιουσίας του δημοσίου. Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έρευνα, αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα, λέει η τροπολογία. Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο!!!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top