Ανασχηματισμός προ των πυλών! Ποιοι ετοιμάζουν υπουργικό κοστουμάκι και ποιοι θα φάνε πόρτα

Όλα τα σενάρια που εξετάζει ο πρωθυπουργός

Ανασχηματισμός προ των πυλών! Ποιοι ετοιμάζουν υπουργικό κοστουμάκι και ποιοι θα φάνε πόρτα

​Χαρτί και μολύβι φαίνεται ότι έχει πάρει ο πρωθυπουργός, καθώς ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα σχέδιά του, ώστε να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα και να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές, ενδεχομένως ο Νίκος Κοτζιάς να φύγει από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Π. Καμμένος θα μείνει στο Άμυνας, ή θα μετακινηθεί εκεί.

Εκτός υπουργικού εκτιμάται ότι θα βρεθούν Ξάνθος και Πολάκης, με την Ο. Γεροβασίλη και τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου να παίρνουν τις θέσεις τους στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Αρκετοί μάλιστα θεωρούν βέβαιη και την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, όχι για λόγους δυσαρέσκειας, αλλά ως μια τιμητική αποστρατεία του μέντορα του πρωθυπουργού.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος ενδεχομένως να βρεθεί τόσο ο Π. Σκουρλέτης, όσο και ο Θ. Δρίτσας, ο πρώτος λόγω των ενστάσεων που έχει εκφράσει για την ηγεσία και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ και ο δεύτερος για τις δηλώσεις του σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ.

Παρ’ όλ’ αυτά, ανάμεσα στα σενάρια που ακούγονται είναι ο Π. Σκουρλέτης να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και ο Π. Κουρουμπλής να αναλάβει ένα πιο παραγωγικό υπουργείο, ενώ δεν αποκλείεται να μετακινηθεί λόγω καραμπόλας και ο Ν. Τόσκας.

Δεδομένη επίσης θεωρούν κάποιοι την αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα και την αντικατάστασή του από τον Δ. Βίτσα, τη θέση του οποίου ενδέχεται να αναλάβει ο Ν. Τόσκας.

Πιθανό είναι να υπάρξουν αλλαγές σχετικά με τον Γ. Σταθάκη και την Ε. Κουντουρά, ενώ αμετακίνητοι θεωρούνται οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος.

Άγνωστο είναι το μέλλον του Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος ίσως να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας στη θέση του Γ. Σταθάκη, όπως και του Ν. Φίλη, καθώς αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητ��ύν από τον Α. Τσίπρα να τον στηρίξει γιατί όπως λένε βάλλεται λόγω ιδεολογίας.

Ο Ε. Τσακαλώτος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, αν όμως το ζητήσει ο ίδιος, τότε πιθανότερος για αντικαταστάτης του είναι ο Γ. Χουλιαράκης.

Ανάμεσα στα σενάρια που ακούγονται είναι να αναλάβει μια θέση στο οικονομικό επιτελείο και η Λούκα Κατσέλη, ενώ ερώτημα παραμένει αν θα συμμετάσχει στο υπουργικό ο Φώτης Κουβέλης. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες, ενδέχεται να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου κάτι που σημαίνει την απομάκρυνση του Γ. Δραγασάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top