Μουζάλας: «Προσβολή η Ειδομένη - Πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί»

Δεσμεύεται ότι «θα πυκνώσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή»

«Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός τη χαρακτηρίζει «σύσκεψη εργασίας» και επισημαίνει ότι έγινε «μέσα στη συνεχή προσπάθειά μας να απελευθερωθεί η Ειδομένη και να λυθεί το πρόβλημα και με τη σιδηροδρομική ��ραμμή και με τους πρόσφυγες». Όπως διευκρινίζει έχουν προηγηθεί και άλλες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό. «Είναι συσκέψεις εργασίας που αποσκοπούν στο να τελειώσει αυτή η φρίκη της Ειδομένης», υπογραμμίζει.
Ο κ. Μουζάλας χαρακτηρίζει συγκεκριμένα την κατάσταση στην Ειδομένη «προσβολή», που «πρέπει να σταματήσει». Τις επόμενες ημέρες, προσθέτει «θα πυκνώσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή, θα πυκνώσει η προσπάθεια διαλόγου, θα πυκνώσει η προσπάθεια δημιουργίας καινούριων θέσεων, θα πυκνώσει η προσπάθεια ελέγχου για το ποιος μπαίνει και τι κάνει μέσα στην Ειδομένη».
Σε ερώτηση εάν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του καταυλισμού, ο αν��πληρωτής υπουργός απαντά ότι «δεν βάζω χρονοδιαγράμματα». «Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, δημιουργούμε θέσεις και συνθήκες, ώστε χωρίς χρήση βίας να μπορέσουμε να αδειάσουμε την Ειδομένη. Από εκεί και πέρα όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα είναι», συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top