ΛΑ.Ε.: Καταθέτει μήνυση για τις ανακεφαλαιοποιήσει�� των τραπεζών

«Φόρτωσαν δάνεια περίπου 50 δισ. στον ελληνικό λαό»

​Μήνυση εναντίον των υπευθύνων για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών προτίθεται να καταθέσει η Λαϊκή Ενότητα, όπως ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Οι ανακεφαλαιοποιήσεις αποδείχθηκαν εγκληματικές, διότι φόρτωσαν δάνεια περίπου 50 δισ. στον ελληνικό λαό, ενώ με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση – σκάνδαλο, το δημόσιο απώλεσε το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ, 2 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισ. μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι των τραπεζών», είπε.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων παρανόμησαν, που έπνιξαν τη χώρα στα σκάνδαλα και τη λεηλάτησαν, όχι μόνο δεν θα προσπεραστούν ως συνήθως αλλά θα αναζητηθούν σε βάθος και θα αποδοθούν πλήρως και παραδειγματικά».

«Μπροστά και στις αποκαλύψεις του ESMT από το Βερολίνο, οι οποίες ήταν πολύ γνωστές στους παροικούντες, η Ελλάδα έχει πρόσθετα ισχυρότατα επιχειρήματα για να διακόψει άμεσα και για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, την αποπληρωμή ενός παράνομου, απεχθούς, επονείδιστου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους , διεκδικώντας τη διαγραφή του», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατέληξε:

«Ταυτόχρονα η Ελλάδα, για ν�� υποστηρίξει αυτές τις κατευθύνσεις και να στηρίξει μια θετική προοπτική για τον τόπο, χρειάζεται να καταφύγει στο εθνικό νόμισμα, στην εθνικοποίηση των τραπεζών και σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία του αγώνα για μια νέα πορεία της χώρας, χρειάζεται σήμερα να αντικαταστήσουν παντού στην κοινωνία μας τον φόβο, την απογοήτευση και την μοιρολατρία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top