Κουμουτσάκος: «Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο ση��είο μηδέν»

«Εκείνη ευθύνεται για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ»

​Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για τη χώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

«Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».

Αναφερόμενος στο χρέος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρ��ου του 2012».

Τόνισε μάλιστα πως οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι υπερβολικές, αλλά είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και των λανθασμένων χειρισμών στη διαπραγμάτευση.

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα», ξεκαθάρισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, επανέλαβε πως η θέση της ΝΔ είναι σταθερή και δεν πρόκειται να το ψηφίσει, καθώς είναι ένα νομοσχέδιο αντιαναπτυξια��ό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top