Αυστηρό μήνυμα Καμμένου: «Αλίμονο σε όποιον αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Εξήγγειλε ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στην Ικαρία

​«Η Ελλάδα σέβεται και τιμά το διεθνές δίκαιο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν φίλοι και εχθροί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κρατούν τις σημαίες ψηλά και είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιοδήποτε επιβουλέα σκέφτεται να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την Ικαρία όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει το πρώτο έργο της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ-Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού), που αφορά τη διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινά��ρι με τον Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού.

16567993.jpg

«Η ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού αποτελεί εθνική αποστολή γιατί η παραμονή των νησιωτών εδώ, υπό δύσκολες συνθήκες, αποτελεί εθνικό έργο», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος.

Δεσμευόμενος για την εκτέλεση και άλλων έργων σε ακριτικά νησιά από τη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, εξήγγειλε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στην Ικαρία «όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι». «Η απάντησή μας θα είναι η ενίσχυση του νησιού, η οικονομική του ανάπτυξη, η ανάπτυξη του τουρισμού και βεβαίως η ανάδειξη ενός νησιού που έχει καταφέρει παρά τις δύσκολες συνθήκες να αποτελεί πρότυπο μακροζωίας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

16567996.jpg

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Η αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού αποτελεί έργο κλιμακίου του 747 τάγματος Μηχανικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top