Στο τραπέζι και το χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας-Αλλά πρώτα η αξιολόγηση και μετά τα λεφτά

Η πορεία του προγράμματος και οι μεταρρυθμίσεις στην ημερήσια διάταξη - Πρώτη ανάρτηση 19.07

Στο τραπέζι και το χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας-Αλλά πρώτα η αξιολόγηση και μετά τα λεφτά
Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας αναμένεται να συζητηθεί, για πρώτη φορά επισήμως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας 9/5 στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το θέμα της έκτακτης συνόδου του Eurogroup θα είναι η πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται επίσης στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί η συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», ξεκαθαρίζου�� πάντως οι εταίροι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group) για το συνολικό πακέτο μέτρων και τον «εφεδρικό μηχανισμό».
Επιμένουν οι Βρυξέλλες στη μείωση των δαπανών και στην ύπαρξη αυτόματου μηχανισμού
Την ίδια ώρα, επιμένουν οι Βρυξέλλες στη μείωση των δαπανών και στην ύπαρξη αυτόματου μηχανισμού, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.
Εντύπωση προκαλεί παράλληλα, η επισήμανση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδης ότι η αύξηση της φορολογίας δεν είναι λύση, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας συγκεκριμένα στο ερώτημα γιατί η Κύπρος κατάφερε να βγει από το μνημόνιο και η Ελλάδα όχι, τόνισε: «Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσει την Ελλάδα κάπου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top