Μιράντα Ξαφά: Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα γινόταν υπουργός σε αυτή την κυβέρνηση;

«Μόνο εκλογές θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα»

«Ακόμη κι αν κλείσει η συμφωνία, η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς η επερχόμενη φορολαίλαπα, θα συρρικνώσει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα» είπε η Μιράντα Ξαφά μιλώντας στον Focus FM 103,6.
Όπως τόνισε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, ο λόγος που η κυβέρνηση και οι θεσμοί συζητούν συνέχεια για τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ και όχι για το βασικό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ είναι ο εξής: «Αντί για περικοπή δαπανών που θα μείωναν άμεσα το έλλειμμα, η κυβέρνηση επιμένει σε αύξηση φορολογικών συντελεστών, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο την τρόικα να επιμένει στα προληπτικά μέτρα».
Σύμφωνα με τη�� κα Ξαφά, δεν είναι το Ταμείο που ζητά 3,5% πλεόνασμα καθώς –όπως είπε- το ΔΝΤ «υποστηρίζει ότι τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ θα φέρουν πλεόνασμα μόνο 1,5%».
«Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα γινόταν υπουργός σε αυτή την κυβέρνηση» πρόσθεσε η ίδια, για να καταλήξει πως μόνο οι εκλογές «θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top