Μαξίμου: Οι θεσμοί έχουν κατανοήσει ότι δεν γίνεται να πάρουμε νέα προληπτικά μέτρα

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Μαξίμου: Οι θεσμοί έχουν κατανοήσει ότι δεν γίνεται να πάρουμε νέα προληπτικά μέτρα

​Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, η σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική πλευρά εκφράζει ιδι��ίτερη ικανοποίηση από το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β’ εξάμηνο τους 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πηγές του Μαξίμου θεωρούν πως οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά θετικές οι δηλώσεις Μοσκοβισί και Τουσκ, αλλά και η πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, πηγές του Μαξίμου εξαπέλυσαν, για ακόμη μία φορά, επίθεση στα ΜΜΕ, κατηγορώντας συγκεκριμένα Μέσα για προσπάθεια διασποράς παραπλανητικών ειδήσεων και καταστροφολογία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top