Politico: Οι 3 ηγέτες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη – Ανάμεσά τους ο Μητσοτάκης

Ρέντσι και Μακρόν οι άλλοι δύο – «Δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς την επιρροή που μπορεί να έχουν νέοι και φιλόδοξοι πολιτικοί στην Ευρώπη»

Politico: Οι 3 ηγέτες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη – Ανάμεσά τους ο Μητσοτάκης

Τον Ματέο Ρέντσι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν κατονομάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico Europe ως τους τρεις ηγέτες που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Δεν πρέπει να υποτιμήσει κάποιος την επιρροή που μπορεί να έχουν νέοι και φιλόδοξοι πολιτικοί στην Ευρώπη» αναφέρει ο αρθρογράφος Dalibor Rohac, ο οποίος εξηγεί ότι «καθώς η Ευρώπη αργά αλλά σταθερά ξεμένει από επιλογές, η τάση θα είναι προς μια αναγέννηση μεταρρυθμιστικής σκέψης και ηγεσίας».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, στέκεται σε αυτό που είχε πει σε πρόσφατη ομιλία του, πως το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας ήταν πως ως χώρα είχαμε χρεοκοπήσει και όχι τα μνημόνια, και τονίζει πως ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να αντιμετωπίσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα προνόμια της δημόσιας διοίκησης και των υπηρεσιών που πράγματι προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, θα πρέπει μαζί με τους μεταρρυθμιστές πολιτικούς να υπάρξει και συμπόρευση της κοινωνίας για λογικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top