Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων εντός της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού»

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων εντός της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση των μέτρων από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Real News.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων εντός της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε βέβαιος πως «οι τελικές επιλογές της κυβέρνησης είμαι βέβαιος πως θα είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις διαθέσεις του συνόλου των μελών της ΚΟ». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα των «53».

Ο ίδιος, χαρακτήρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως έναν από τους πιο άξιους υπουργούς και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησής του, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού».

Για τα μέτρα-κάβα που είναι και το αγκάθι για την τελική συμφωνία και το κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε πως «μία ενδεχόμενη υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ για τη λήψη των προληπτικών μέτρων θα ισοδυναμούσε με καταστρατήγηση εκ μέρους των θεσμών της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού».

Σχολιάζοντας το θέμα με τη μεταφορά των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδας, είπε πως «έχει αποφέρει καλύτερες αποδόσεις για όσους οργανισμούς το έκαναν».

Τέλος, υποστήριξε πως αν κυβέρνηση πετύχει μία μείωση της εξυπηρέτησης του χρέους κατά 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση «θα αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top