Ποιούς φωτογραφίζει ο Αβραμόπουλος; «Κάποιοι δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση»!

«Περαιτέρω καθυστέρηση κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου»

Καμπανάκι για τις καθυστερήσεις αλλά και… βέλη εναντίον κάποιων που -όπως τόνισε- δεν επιθυμούν να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη στη Real News, περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης «κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου».

«Το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επεσήμανε χαρακτηριστικά!

Όπως εξήγησε, «η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης».

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο ρεύμα των προσφύγων από μόνη της, υπογραμμίζοντας πως «είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή».

Ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει ανήσυχος για το γεγονός ότι κάποια κράτη-μέλη δείχνουν απρόθυμα να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, ενώ ανάλογη ανησυχία εκφράζει και για άνοδο του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top