Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται χρόνος για να συζητηθούν τα προληπτικά μέτρα

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την Ελλάδα»

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε τη Μεγάλη Πέμπτη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλ�� Παντοάν.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και «θα αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%».

«Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο» σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας πως παράλληλα υπάρχει και μια συζήτηση σχετικά με τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης.

«Τα μέτρα αυτά πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που ένα πιο απαισιόδοξο σενάριο εξελίξεων του ΔΝΤ βρει επιβεβαίωση» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας πως «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα πρόληψης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top