Κάτια Μακρή: Αν ο Τσίπρας δει ότι οι θεσμοί είναι άτεγκτοι, θα πάρει πολιτικές αποφάσεις

«Η κυβέρνηση λέει δημόσια ότι δεν θα δεχθεί τίποτα, αλλά πολλά παρασκηνιακά έχει αρχίσει να τα συζητάει»

Κάτια Μακρή: Αν ο Τσίπρας δει ότι οι θεσμοί είναι άτεγκτοι, θα πάρει πολιτικές αποφάσεις
«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η κυβέρνηση επιτίθεται… υποχωρώντας» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τον Παναγιώτη Στάθη αναφορικά με την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το θέμα των προληπτικών μέτρων.
Όπως εξήγησε η ίδια, «δημοσίως λέει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτα από όλα αυτά αλλά παρασκηνιακά έχει αρχίσει να τα συζητάει, αν και όχι σε τόσο προχωρημένο σημείο».
«Χθες ο κ. Χουλιαράκης με τον κ. Τζανακόπουλο είδαν στο Χίλτον τους επικεφαλής της τρόικας. Μπήκαν πολλά στο τραπέζι, με πρώτο το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών. Ενώ, δηλαδή, η κυβέρνηση έλεγε ότι μόνο ο ΥΠΟΙΚ θα αποφασίζει πότε θα πατάει αυτή τη "βόμβα" των 3,6 δισ. ευρώ. Χθες για πρώτη φορά μίλησαν για μία επιτροπή. Η ελληνική πλευρά, μάλιστα, θέλει να αποτελείται μόνο από δικά μας στελέχη, ενώ οι ξένοι θέλουν να είναι μεικτή» είπε η κα Μακρή.
«Επίσης», πρόσθεσε, «ενώ λέγανε όχι σε μέτρα, τώρα τα συζητούν. Από εκεί δηλαδή που οι ξένοι ήθελαν να εξετάσουμε τα μέτρα κωδικό-κωδικό και η κυβέρνηση δεν το συζητούσε καν, τώρα αντιπροτείνουμε να είναι ανά “περιοχή”. Παραδείγματος χάριν “Δημόσιο”, ώστε αντί για μείωση μισθών να μπορεί περιλαμβάνει και περικοπές δαπανών».
«Η συζήτηση υπάρχει και ο πρωθυπουργός θέλει να δει αν είναι διατεθειμένοι και ως που το ΔΝΤ και οι θεσμοί. Αν δει ότι τον παίρνει, θα κλείσει τη συμφωνία. Αν δει ότι είναι άτεγκτοι, θα πάρει πολιτικές αποφάσεις» κατέληξε η κα Μακρή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top