Σταύρωση χωρίς ανάσταση από ΔΝΤ: Δύσκολη η συμφωνία, ορατός κίνδυνος η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Αυτόματο μηχανισμό περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, και κρατικές δαπάνες ζητά το Ταμείο, "όχι" από Ελλάδα – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ

Σταύρωση χωρίς ανάσταση από ΔΝΤ: Δύσκολη η συμφωνία, ορατός κίνδυνος η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Μπορεί πολλά μέλη της κυβέρνησης να μιλούσαν για επερχόμενη διπλή Ανάσταση, θρησκευτική και οικονομική, αλλά επί του παρόντος... έχουμε μόνο Σταύρωση από το ΔΝΤ, το οποίο ξεκαθαρίζει πως δεν θα καθίσει πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν η Ελλάδα δεν παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις για το θέμα των προληπτικών μέτρων και αφήνει ανοικτό ακόμη και το σενάριο της μη συμφωνίας και χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του STAR στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη, το Ταμείο έχει ζητήσει από την Αθήνα να δώσει λίστα με συγκεκριμένα μέτρα για περικοπές δαπανών σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του 2018, ξεκαθαρίζοντας πως η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν πάρει ολοκληρωμένες προτάσεις!

«Μεγάλο μπέρδεμα οι διαπραγματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά στο star.gr αξιωματούχος του Ταμείου που ήταν στην Αθήνα, εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τα έκτακτα μέτρα αλλά από την άλλη και δεν προτείνει τίποτα για περικοπές.

Όπως ξεκαθαρίζουν από την Ουάσινγκτον, η Ντέλια Βελκουλέσκου επιστρέφει σήμερα στη βάση της και το πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα «εξαρτάται από τις προτάσεις της Αθήνας».

Τι ζητά το ΔΝΤ που απορρίπτει η Ελλάδα

Αυτό που το ΔΝΤ θέλει, αλλά το αρνείται κάθετα η ελληνική πλευρά, είναι ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός δραστικών και τυφλών περικοπών του Δημοσίου, απαιτώντας αυτές οι περικοπές να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικές δαπάνες και δαπάνες υγείας και άμυνας.

Η Αθήνα αρνείται να δεχτεί μία τέτοια πρόβλεψη και αντιπροτείνει να έχει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών την εξουσιοδότηση να επιβάλλει περικοπές κατά την κρίση του, κάτι που όμως δεν δέχεται το ΔΝΤ.

«Υπαρκτός κίνδυνο�� μια ελληνική χρεοκοπία!»

Η ίδια πηγή του Ταμείου ήταν χθες ιδιαίτερα επιφυλακτική για την πιθανότητα μίας συμφωνίας ακόμα και στην περίπτωση που αναγγελθεί η σύγκληση ενός Eurogroup καθώς οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες και παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να γεφυρωθούν.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο μίας ελληνικής χρεοκοπίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν συμβεί αυτό, που ουδείς μπορεί να αποκλείσει, ο καθένας αναλαμβάνει από εκεί και πέρα τις ευθύνες του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top