Θεοδωράκης για διαπραγμάτευση: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογές ή δημοψήφισμα»

Θεοδωράκης για διαπραγμάτευση: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το δύσκολο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες με τους θεσμούς.
«Ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μία διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας αλλά μία ακόμη παράσταση από την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της, «δηλαδή το “διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και λίγο πριν την ασφυξία υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν».
«Όταν μία κυβέρνηση δεν έχει σαφέστατα όρια σε μία διαπρ��γμάτευση, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι το "όχι" μπορεί να γίνει "ναι" και το "ναι" μπορεί να γίνει "όχι", τότε ο κάθε δανειστής μπορεί να απαιτεί το ανώτερο, στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο» είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη σκληρή στάση του ΔΝΤ, είπε ότι υπάρχουν και υπερβολικές απαιτήσεις -από το ΔΝΤ κυρίως- αλλά τόνισε αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις καλλιεργούνται από τη στάση της κυβέρνησης.
Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδι με εκλογές ή δημοψήφισμα και πρόσθεσε: «Θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Θα είναι μία ρώσικη ρουλέτα, γιατί αυτήν τη στιγμή η χώρα μας είναι για άλλη μία φορά αποδυναμωμένη και οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση τους "παίζει"».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top