Κομισιόν: Κινούμαστε αυστηρά στη βάση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου

Αντρέεβα: Εργαζόμαστε στα τελευταία σημεία του πακέτου - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

«Τα μέλη της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα, έχουν επιστρέψει στις πρωτεύουσές τους σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων -καλή τη πίστη- και την επίτευξη μιας συμφωνίας στα εναπομείναντα στοιχεία του πακέτου για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες η Μίνα Αντρέεβα.
Η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιό�� εξήγησε ότι οι θεσμοί έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουν προλειάνει το δρόμο για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το προληπτικό πακέτο μέτρων και τη έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε -όπως τόνισε- να φτάσουμε σε μια συμφωνία που να πληροί το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου.
antreeva.jpg
Υπογράμμισε, δε, πως «αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω στα τελευταία σημεία» του πακέτου ακόμα και εξ αποστάσεως, ανεξαρτήτως των εορτών.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΝΙ, τόνισε ότι κατά την άποψ�� του η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα, αν τα κανονικά μέτρα είναι επαρκή και συνεκτικά.
Ωστόσο, τόνισε ωστόσο πως ο Γιούνκερ δεσμεύθηκε ότι «αν όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι χρειάζονται τότε η Κομισιόν θα εργαστεί για να περιγραφούν και να συμφωνηθούν με τις ελληνικές αρχές».
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top