Αποχωρούν χωρίς συμφωνία από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

«Θα επιστρέψουμε σύντομα», λένε, αλλά χωρίς να προσδιορίζουν πότε

Αποχωρούν χωρίς συμφωνία από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

​Στον αέρα βρίσκεται η πρώτη αξιολόγηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής του κουαρτέτου αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, με την ημερομηνία επιστροφής του να παραμένει άγνωστη.

«Θα επιστρέψουμε πολύ γρήγορα» έλεγαν χθες στελέχη των θεσμών, χωρίς όμως να προσδιορίζουν πότε ακριβώς αφού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τελικά θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Τρίτη ή την Πέμπτη μετά το Πάσχα.

Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία για τη νομική μορφή που θα λάβουν τα προληπτικά μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, την περασμένη Παρασκευή στο Άμστερνταμ.

Πάντως σήμερα αναμένεται ανακοίνωση των θεσμών για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, κάτι που ομολογουμένως δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τη διαπραγμάτευση.

Παρ’ όλ’ αυτά, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης συνέχισε τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, παρουσιάζοντας την ελληνική πρόταση για το μηχανισμό λήψης διορθωτικών μέτρων, όταν διαπιστώνεται ότι πέφτει έξω ο κρατικός προϋπολογισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές διαφωνούν να λαμβάνονται μέτρα όποτε η Eurostat διαπιστώνει αποκλίσεις και αυτό γιατί οι ανακοινώσεις της γίνονται τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο του προϋπολογισμού.

Η Ελληνική πλευρά πάλι, παρουσίασε και ενναλακτικές προτάσεις, τις οποίες οι δανειστές δεν αποδέχθηκαν, αλλά ούτε και απέρριψαν.

Ο κ. Χουλιαράκης αποχώρησε από το ξενοδοχείο λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα, χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top