ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα

Στα... δύο χωρισμένοι οι Ευρωπαϊκοί εταίροι

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα

​Προς μια εκτόνωση της έντασης με την Αθήνα οδεύουν οι κοινοτικοί θεσμοί, με τις πληροφορίες για τη διενέργεια ενός έκτακτου Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα να πυκνώνουν, με σκοπό να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement) για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικούς κοινοτικούς θεσμούς σε Βρυξέλλες και Χάγη συγκλίνουν στην συγκεκριμένη ημερομηνία, υπό την επισήμανση όμως πως «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση». Μια τεχνική πηγή των Βρυξελλών έκανε λόγο για ενημέρωση που έχει παρασχεθεί προς τα υπουργεία οικονομικών της ευρωζώνης να κρατήσουν κενή την ατζέντα τους εκείνη τη μέρα - με τη διαφορά ότι ακριβώς έτσι είχε προετοιμαστεί και το Eurogroup της 28ης Απριλίου που τελικά δεν θα γίνει.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Κομισιόν συγκλίνουν πως για να υπάρξει Eurogroup πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις. Πρέπει να περιγραφεί ένας μηχανισμός για τη λήψη των εφεδρικών δημοσιονομικών μέτρων του 2018, ο οποίος θα είναι περιεκτικός και συγκεκριμένος. Κύκλοι της Κομισιόν έλεγαν πως «δεν είμαστε δογματικοί και άκαμπτοι στον τρόπο που θα γίνει αυτό, αρκεί να είναι αξιόπιστος». Το ίδιο αναφέρουν και κύκλοι του Eurogroup.

Από την άλλη πληροφορίες του πρακτορείου “Market News International” αναφέρουν ότι ο πρ��εδρος της Κομισιόν Γιούνκερ «έπνεε τα μένεα» σήμερα εναντίων της "παράλογης", όπως την χαρακτήρισε απόφασης του ΔΝΤ για τα εφεδρικά μέτρα που επιμένει «πως δεν χρειάζονται».

Αντιθέτως ο Κλάους Ρέγκλιγκ του ESM μιλώντας στο Bloomberg είπε πως «πρόκειται για απόφαση όλων», πως «δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο» και πως «αν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα στοιχεία της, τότε τόσο το καλύτερο, γιατί στο τέλος δεν θα χρειαστεί να τα πάρει». Για να γίνει όμως Eurogroup καταλήγει, θα πρέπει να επιτευχθεί πρόοδος και σε αυτό το θέμα.

Δείτε επίσης:

Φήμες για ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP Πρωτομαγιάτικα

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! -Τι απαντά η κυβέρνηση στο αδιέξοδο-Φουλ επίθεση στο ΔΝΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top