Χρέος και μετρά… «ΚΑΒΑ» τα αγκάθια για την επίτευξη συμφωνίας

Τι αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Χρέος και μετρά… «ΚΑΒΑ» τα αγκάθια για την επίτευξη συμφωνίας

​Τα προληπτικά μέτρα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ που απαιτεί το ΔΝΤ, αλλά και το ζήτημα του χρέους είναι τα δύο μεγάλα αγκάθια που εμποδίζουν και την επίτευξη συμφωνίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημείωσε πως Αθήνα και θεσμοί έχουν πλήρη ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα του μεγάλου πακέτου μέτρων που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ, όμως δεν έχουν καταφέρει να συγκλίνουν στα προληπτικά μέτρα που οι θεσμοί ζητούν να νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018.

Συμπλήρωσε ακόμα πως μεγάλο χάσμα χωρίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ όσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και αυτός είναι ένας ακό��α σημαντικός λόγος που ακυρώθηκε το αυριανό Eurogroup.

«Υπάρχει τρόπος συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων. Αρκεί η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει πιο εξειδικευμένα μέτρα, όχι ένα προς ένα, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία γενική ιδέα όσον αφορά τα μέτρα που θα αφορούν περικοπή δαπανών και τα μέτρα που θα αφορούν τα έσοδα του κράτους», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Κατέληξε μάλιστα ότι μέσα στις επόμενες μέρες οι θεσμοί θα πρέπει να δουλέψουν πάνω στα διάφορα μοντέλα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και να κάνουν τους υπολογισμούς τους με βάση τα νέα στοιχεία της Eurostat και τα διάφορα σενάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top