ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ γι�� την Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ για την Ελλάδα

Θα γίνει τελικά ή όχι το Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη; Ο κ.Ντάισελμπλουμ θα αποφασίσει, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται το βράδυ της Τρίτης!

Όπως είπε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, «ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άφησε την Δευτέρα να εννοηθεί ότι μπορεί γίνει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία στην Αθήνα, με σκοπό η τελική συμφωνία να επιτευχθεί στο Eurogroup» .

Ο κ.Αθανασίου θύμισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Άμστερνταμ η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για εφεδρικά μέτρα.

Ο λόγος που ζητούν εφεδρικά μέτρα οι δανειστές είναι γιατί θεωρούν ότι τα έσοδα από τα 5,4 δις -που είναι όλα φόροι- δεν θα τα πιάσουμε, γι' αυτό και πιέζουν για μέτρα-κάβα από δαπάνες, που όμως θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Eν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη συγκεκριμένων υπουργών του Eurogroup και των συνεργατών τους. «Μιλάνε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν αποκλείεται και σήμερα να πάρει την τελική απόφαση», είπε ο κ.Αθανασίου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top