ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από Έλληνα αξιωματούχο: Χωρίς συμφωνία χρεοκοπούμε τον Ιούνιο!

«Τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα» παραδέχθηκε στο Reuters

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου διαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία και εν συνεχεία επέρχεται… χρεοκοπία, παραδ��χθηκε μιλώντας στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος, o οποίος δεν κατανομάζεται!

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως επίσης ομολόγησε ο αξιωματούχος, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ταμειακά αποθέματα φορέων του Δημοσίου, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση.
Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος αξιωματούχος ισχυρίσθηκε ότι «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι». Συμπλήρωσε όμως ότι «όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο».
Έκανε λόγο επίσης για «σκαμπανεβάσματα» από τα μέσα Απριλίου και ανέφερε ότι Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, «χρησιμοποιώντας τα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές αν χρειαστεί».
Έλληνες αξιωματούχοι υπενθυμίζουν επίσης ότι μετά από το σχετικό αίτημα της Κυβέρνησης, Βουλή, ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταθέσει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά υπάρχου�� μερικά δισ. ευρώ από καταθέσεις ασφαλιστικών ταμείων σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω ρέπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top