Η μείωση της τιμής των φαρμάκων και η νεανική επιχειρηματικότητα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο

Και η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων στη συνεδρίαση υπό τον Γ. Δραγασάκη

Η μείωση της τιμής των φαρμάκων και η νεανική επιχειρηματικότητα στο  Κυβερνητικό Συμβούλιο
Το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Προτεραιότητα του σχεδίου αποτελεί η ανάπτυξη του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, η εξωστρέφεια και η μείωση της τιμής των φαρμάκων.

Το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε επίσης σχέδιο για την ενίσχυση δομών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενέκρινε την εισήγηση του υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την ενίσχυση δομών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως είναι οι θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων (business incubators). Με τη λειτουργία των δομών αυτών επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν κάποια από τα βασικά προβλήματα που αποτρέπουν την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ή και ευθύνονται για την αποτυχία επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Παράλληλα, ανέθεσε στη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση για τη ρύθμιση στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που έχει χορηγήσει σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top