ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΑ!Μαζεύουν άρον άρον όλα τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος

"Βάζουν χέρι" και στον κουμπαρα της Βουλής - Έξαλλοι στη ΝΔ-Πρώτη ανάρτηση:18:30

​Μετά τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Νίκος Βούτσης έδωσε τα ταμειακά διαθέσιμα του Κοινοβουλίου, ενώ η προκάτοχος του Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο.

Πιο συγκεκριμένα, η Βουλή μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και κρατάει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Ο κ.Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Παράλληλα, με έγγραφο παρόμοιο με αυτό που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα στα νοσοκομεία όλης της χώρα�� την περασμένη Πέμπτη, ο ΕΟΠΥΥ καλείται να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Και όλα αυτά την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν σημαντικότατες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό και ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά!

Η κυβέρνηση όμως ζήτησε και τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ – και σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό- μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ - την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

ΝΔ: Πρωτοφανής ΕΠΙΘΕΣΗ στην κυβέρνηση– "Να φύγετε ΤΩΡΑ"

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πριν από ένα χρόνο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκίνησε τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Άδειασε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πήρε τα διαθέσιμα από τους Οργανισμούς του Δημοσίου, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει νέο ριφιφί. Σπάει τους κουμπαράδες και παίρνει τη λιγοστή ρευστότητα που έχει απομείνει από τα Νοσοκομεία, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΟΠΥΥ και τη Βουλή. Η Κυβέρνηση αμετανόητη, αποδεικνύει ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της που ζημίωσαν τους πολίτες και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Η υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα είναι μόνο μία: Να φύγει τώρα».

Τι είναι τα ταμειακά διαθέσιμα

Πρόκειται για τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού ή ακόμη και του κράτους ή καταθέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Με αυτά ο εκάστοτε οργανισμός καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τρίτους (προμηθευτές, πιστωτές κλπ). Τα ταμειακά διαθέσιμα ενός κράτους είναι τα χρήματα που έχει για να πληρώσει μισθούς, ��υντάξεις, προμηθευτές κλπ. Με απλά λόγια είναι κάτι σαν ένας μεγάλος κουμπαράς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top