Κομισιόν: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος δεν γίνεται Eurogroup»

«Όλα παραμένουν ρευστά»

Κομισιόν: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος δεν γίνεται Eurogroup»

​Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στο αν θα γίνει ή όχι έκτακτο Eurogroup, τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς, όπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Α. Μπράιτχαρτ, όλα εξαρτώνται από το αν θα σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Όλα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο που θα σημειώσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο», είπε η κυρία Μπράιτχαρτ, επισημαίνοντας ότι οι ελεγκτές έχουν επιστρέψει από την Κυριακή στην Αθήνα με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (staff level agreement) το συντομότερο δυνατόν.

Επανέλαβε μάλιστα όσα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή πως μόνο αν υπάρξει επαρκής πρόοδος για το προληπτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν θα γίνει το έκτακτο Eurogroup.

Σημείωσε τέλος πως τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι δικλείδα ασφαλείας για τους πιστωτές και τους επενδυτές, ενώ επεσήμανε πως δεν μπορεί να πει λεπτομέρειες όσον αφορά στα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top