ΟΛΑ τα ονόματα της νέας ��ολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Με ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ οι εκλογές

Τα μηνύματα στον Κυριάκο

​Επεισοδιακή ήταν η εκλογή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία αποτελείται από 150 μέλη, καθώς δόθηκε μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ των υποψηφίων.

238 σύνεδροι κονταροχτυπήθηκαν για μια θέση στην Πολιτική Επιτροπή και τα ονόματα των νικητών ανακοινώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα.

Αναλυτικά:

Ψήφισαν: 3.216
Λευκά: 6
Άκυρα: 45
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 3.165

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο υποψήφιος που στήριξε ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία των νεολαίων της ΟΝΝΕΔ, που αποφάσισαν να… πάρουν εκδίκηση για τη διαγραφή Γεωργιάδη, εκλέγοντας τα δικά τους πρόσωπα στην πολιτική επιτροπή.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία Παπαμιμίκου, καθώς έβαλαν υποψηφιότητα 20 άτομα που αναφέρονται στον πρώην γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι:

Γιώργος Κατσαρούνος 649 ψήφοι
Σάκης Ιωαννίδης 560 ψήφοι
Αχιλλέας Λούλιας 560 ψήφοι
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος 462 ψήφοι
Γιώργος Κοκκολής (453),
Ευαγγελία Γιακουμάτου (423)
Μιχάλης Παπαδόπουλος (384)
Κωνσταντίνος Κόλλιας (361),
Δημήτρης Ιατρίδης (356)
Διονύσης Σταμενίτης (353)

Πάντως δεν έλειψαν και πάλι τα παρατράγουδα, καθώς εκδηλώθηκαν έντονα οι αντιθέσεις που υπάρχουν στη ΝΔ και απειλήθηκαν μέχρι και επεισόδια.

Περίπου 70 μέλη του συνεδρίου με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του κόμματος, ζήτησαν να γίνει ανοιχτή καταμέτρηση των αποτελεσμάτων με δυνατότητα είτε των συνέδρων, είτε των υποψηφίων να παρακολουθούν την πορεία των αποτελεσμάτων.

«Πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα έτοιμο να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει και την πατρίδα μας. Να συγκρουστεί με πελατειακά δίκτυα και να φτιάξει μια κοινωνία αξιοκρατίας. Να μείνουμε μακρυά από το κομματικό παρασκήνιο και να τελειώνουμε με την καμαρίλα, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των μηχανισμών. Τα π��ραπάνω είναι μερικές από τις φράσεις του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Φράσεις που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.

Γι' αυτό τον λόγο προτείνουμε ανοικτή καταμέτρηση ώστε να βάλουμε ένα τέλος στους ψιθύρους για εικονικές καταμετρήσεις, για ποσοστώσεις, για γραμμές και για κλειστά δωμάτια 4-5 ανθρώπων, που θα αποφασίσουν ποια θα είναι τελικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής...Γιατί ειδάλλως φοβόμαστε ό,τι θα επιβεβαιωθεί η φράση του Στάλιν “σημασία δεν έχει ποιοι και τι ψηφίζουν, αλλά ποιοι μετράνε τις ψήφους», ανέφερε η επιστολή.

Η πρόταση παρ’ όλ’ αυτά δεν έγινε δεκτή και η καταμέτρηση των ψήφων έγινε από μια ευάριθμη ομάδα, στην οποία συμμετείχαν οι Μ. Μπεκίρης, Θ. Νέζης, Β. Σπανάκης και Γ. Βλάχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top