Δεν χαμπαριάζει ο Σόιμπλε – Δείτε τι είπε πάλι για το ελληνικό χρέος!

Όσο και να φωνάζουν οι υπόλοιποι, αυτός το χαβά του!

Δεν χαμπαριάζει ο Σόιμπλε – Δείτε τι είπε πάλι για το ελληνικό χρέος!

​Τι και αν η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στους δανειστές ότι θα δεχτεί τα προληπτικά μέτρα (κάβα) μόνο αν υπάρξει προοπτική ελάφρυνσης του χρέους, τι και αν ένας από τους συμβούλους της Μέρκελ θεωρεί αναπόφευκτο το «κούρεμα», η άποψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αλλάζει!

Ο "τσάρος" της γερμανικής Οικονομίας δεν... χαμπαριάζει ούτε από τα θετικά στοιχεία της Eurostat για πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, ούτε από την επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ρύθμιση του χρέους… Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η Ελλάδα ΔΕΝ χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και το φωνάζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε το Σάββατο –μια μέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup- ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο προς το παρόν, όσο η ανάλυση δείχνει πως είναι βιώσιμο το χρέος, ενώ υπογράμμισε ότι και οι προτάσεις για «πάγωμα» των επιτοκίων είναι ενάντια στους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Και όλα αυτά την ώρα που το περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι το Βερολίνο θα δεχτεί «αναδιάρθρωση light» για το χρέος, σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει να λάβει επιπλέον μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top