Πάει να σηκώσει κεφάλι στην Λαγκάρντ ο Ντάισελμπλουμ: Θα σεβαστούμε το ελληνικό δίκαιο

"Δεν συμφωνήσαμε για τέταρτο μνημόνιο"

Πάει να σηκώσει κεφάλι στην Λαγκάρντ ο Ντάισελμπλουμ: Θα σεβαστούμε το ελληνικό δίκαιο

«Το Eurogroup και οι θεσμοί δεν σκοπεύουν να πιέσουν την Αθήνα να παραβεί το νομικό της πλαίσιο αν αυτό δεν επιτρέπει κάποιες παραμέτρους του αυτοματισμού για τη λήψη των εφεδρικών μέτρων ύψους 2% που αποφασίστηκε πως πρέπει να ληφθούν ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος το Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, από το βήμα της ενημέρωσης του ECOFIΝ του οποίου επίσης προεδρεύει, μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως «η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει την νομοθέτηση μέτρων που μπορεί ή όχι να τεθούν σε εφαρμογή».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «οι θεσμοί θα δουλέψουν με τις ελληνικές αρχές από σήμερα ή από αύριο για να χτίσουν αυτό το πακέτο μέτρων, το οποίο θα πρέπει να είναι αξιόπιστο, και να υπάρχουν αντικειμενικά μέτρα για την ενεργοποίησή τους».

«Ο ελληνικός Τύπος γράφει για τέταρτο πακέτο διάσωσης, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, και τόνισε ότι «η Eurostat αποδεικνύει σήμερα ότι η Ελλάδα είναι εντός τροχιάς».

Ωστόσο, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισμ��τικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε νωρίτερα ότι τα νέα μέτρα–κάβα πρέπει να νομοθετηθούν γρήγορα για να είναι αξιόπιστα.

Δείτε επίσης:

Τσακαλώτος: «Συμφωνήσαμε στα έκτακτα μέτρα, αλλά δε θα χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε»

Συμφωνία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα βλέπουν οι Ευρωπαίοι

ΚΑΙ τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ στο τραπέζι του Eurogroup – Η Ευρώπη δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ στο ΔΝΤ

Άστραψε και βρόντηξε ο Κουμουτσάκος: Μας σέρνουν στο σημείο μηδέν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top