Συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο – Αποθέωσε Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη

Τα πέντε «Α», η "συμφωνία αλήθειας" με τους Έλληνες και η επίθεση στην κυβέρνηση- Πρώτη ανάρτηση: 20:20

​Συγκινημένος και αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα στο κόμμα εμφανίστηκε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 10ο Συνέδριο της γαλάζιας παράταξης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ξεχωριστή μέρα» και εξέφρασε την χαρά του που παλιά στελέχη, αλλά και πολλοί νέοι φίλοι του κόμματος βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο ΜETROPOLITAN EXPO, πλησίον του αεροδρομίου. «Τους καλωσορίζω όλους στο νέο τους σπίτι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μου αναθέσατε τον Ιανουάριο μια μεγάλη ευθύνη: να βάλουμε τέλος στην κρίση και να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για "ψευδαισθήσεις και λαϊκισμό".

«Είναι η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης...Οι Έλληνες τους εμπιστεύτηκαν την ελπίδα τους και κατέληξαν να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη», πρόσθεσε, διαμηνύοντας ότι «σήμερα ��λείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης και ανοίγει ένας νέος κύκλος με κεντρική δύναμη τη ΝΔ, για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα στηριγμένη στην αλήθεια και στις πραγματικές δυνατότητες της».

«Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν μας ενδιαφέρουν μόνο οι εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του κόμματος.

«Κάναμε και λάθη» παραδέχτηκε, τονίζοντας ωστόσο ότι «μέσα στην θύελλα των μνημονίων άντεξε μόνο η ΝΔ», γιατί όπως είπε, «είχε ρίζες η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια».

«Είναι χρέος μας να αφήσουμε το αποτύπωμα μας στην ιστορία της Ελλάδας», τόνισε.

Σε άλλο σημείο, ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικογένεια του. «Είχα την τύχη και το προνόμιο να μεγαλώσω σε μια σπουδαία πολιτική οικογένεια που έχει γράψει την δική της ιστορία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ θυμήθηκε και την στιγμή που γνώρισε τον εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Παρίσι, όταν ήταν παιδάκι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς του κόμματος που βρέθηκαν εκεί για να τον ακούσουν. Όταν μίλησε για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο τελευταίος σχεδόν βουρκωμένος τον παρακολουθούσε με καμάρι.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας την συμβολή των δύο αντρών στην ιστορία του κόμματος και της χώρας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μνημόνευσε ξεχωριστά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως είπε, «ανέλαβε το κόμμα σε μια κρίσιμη στιγμή και κράτησε όρθια τη ΝΔ».

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανασυγκρότηση της χώρας ο απόδημος ελληνισμός.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στον πυρήνα τη�� Ευρώπης το 2021.

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία σειρά από τολμηρές πρωτοβουλίες:

-Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία οι ενεργοί πολίτες εντάσσονται δυναμικά στην πολιτική διαδικασία.

-Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία οι κοινές αρχές και αξίες μας μετουσιώνονται σε πολιτική πράξη.

-Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία βγάζουμε τη χώρα από την κρίση και ανορθώνουμε την Ελλάδα.

-Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο.

«Αν τα κατάφερε η Κύπρος, μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς», είπε και τόνισε πως το κόμμα του έχει την δύναμη να «σταματήσει την κατηφορική πορεία της Ελλάδας και να αλλάξει την ψυχολογία των Ελλήνων».

«Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, βελτιώνοντας πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό… Δίνουμε οξυγόνο στην πολιτική. Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και μόνο αυτή μπορεί να το λύσει», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως η πολιτική της ΝΔ υπηρετεί την ελευθερία και την αλληλεγγύη.

«Εμείς θα λέμε στους πολίτες πάντα την αλήθεια, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, κάνουμε μια "συμφωνία αλήθειας" με όλους τους έλληνες. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά τα ψέματα των προηγούμενων ετών. Είμαστε η μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφική συμμαχία που θα τραβήξει την Ελλάδα έξω από τον φαύλο κύκλο της σημερινής παρακμής», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξήγησε ότι η «συμφωνία με τους πολίτες θα βασίζεται μόνο σε δύο άρθρα: 1 Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. 2 Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν “τα 5 Άλφα”, Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα με πρώτη απ' όλες την καθιέρωση της θητείας για κάθε αξίωμα, ακόμα και αυτό του προέδρου του κόμματος. «Θα έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ που θα βάλει θητεία στον εαυτό του», πρόσθεσε.

«Αποκλείουμε τον κομματικό δανεισμό. Η ΝΔ θα λειτουργεί με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και το κόμμα θα διέπεται από διαφάνεια. Αλλάζουμε πρώτα το σπίτι μας, για να αλλάξουμε στην συνέχεια την Ελλάδα. Σήμερα με ενδιαφέρουν μόνο όσα μας ενώνουν», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης, θέλοντας να δείξει την απήχηση που έχει στην κοινωνία το κόμμα του, είπε πως «έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα 430.000 μελών της ΝΔ. Νέοι πολίτες έρχονται στην ΝΔ, γιατί ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει σήμερα λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

«Η ίδια η πορεία της ΝΔ είναι ένα αφήγημα για την δημοκρατία, για την ελευθερία, για την Ελλάδα. Με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας, αλλά και με αίσθηση ευθύνης για τον ιστορικό κλήρο που έλαχε στην παράταξη μας, ξαναπάμε την Ελλάδα μπροστά. Ενωμένοι ξεκινάμε την μάχη για να δυναμώσουμε και πάλι την Ελλάδα. Να της δώσουμε οξυγόνο. Γινόμαστε ξανά αισιόδοξοι για τη ζωή μας και περήφανοι για την πατρίδα μας. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταχειροκροτήθηκε.

Δείτε επίσης:

"Μια γροθιά" η ΝΔ στο Συνέδριο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΡΕ που ξεχώρισαν

Το star.gr στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top