��ο star.gr στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θέλει να τα αλλάξει όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με γενικό σλόγκαν «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας, για να βάλουμε τάξη στην Ελλάδα» ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στις 19:00, το 10ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο εκθεσιακό κέντρο ΜETROPOLITAN EXPO, πλησίον του αεροδρομίου.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το star.gr, όλα είναι έτοιμα και πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στον χώρο, προκειμένου να ακούσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου και σε αυτό αναμένεται να εγκριθεί το νέο καταστατικό του κόμματος, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δομικές αλλαγές, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες, επιστημονικούς φορείς, ανθρώπους της κοινωνίας, ακόμα και σε μη συνέδρους.

Στόχος των αλλαγών είναι η διαφάνεια, η καλύτερη λειτουργία του κόμματος και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και των πολιτών στις αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, M.Bαρβιτσιώτη, όλη η «παραγωγή» του συνεδρίου έχει γίνει με πολύ μικρό κόστος και με «ίδια» μέσα και κυρίως χάρη στη βοήθεια των εθελοντών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ θα απαγορεύεται εκ του καταστατικού της να προχωρήσει σε δανεισμό από τις τράπεζες, ενώ πλέον θα είναι υποχρεωμένη να τηρεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η άποψη των μελών για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει το κόμμα, είναι:

-67,4% πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη.
-61,6% πιστεύουν ότι η θητεία του προέδρου πρέπει να διαρκεί 5 χρόνια.
-36,6% πιστεύουν ότι πρέπει να διοργανώνεται Τακτικό Συνέδριο κάθε δύο χρόνια.
-45,3% πιστεύουν ότι ο αριθμός των συνέδρων πρέπει να είναι από 1.000 ως 2.000.
-67,7% πιστεύουν ότι ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής πρέπει να είναι μικρότερος.
-94,3% πιστεύουν ότι οι οργανώσεις βάσης πρέπει να συντάσσουν ψηφίσματα, ώστε αυτά να ψηφίζονται στην Πολιτική Επιτροπή.
-96,9% πιστεύουν ότι πρέπει να γίνονται διαδικτυακά δημοψηφίσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα
-50,2% πιστεύουν ότι πρέπει να καταργηθούν οι ποσοστώσεις σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στα συλλογικά όργανα της ΝΔ.
-49,5% πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να έχει επίσημες κομματικές υποψηφιότητες σε εκλογές για ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών
-88,5% πιστεύουν ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν διαδικασίες για να έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων
-98,75 πιστεύουν ότι πρέπει να αξιολογούνται όλα τα κομματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης.
-67,5% πιστεύουν ότι η αξιολόγηση αυτή πρέπει να διεξάγεται κάθε έναν χρόνο
Δείτε επίσης:
Δείτε επάνω της ΦΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top