ΚΑΙ τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ στο τραπέζι του Eurogroup – Η Ευρώπη δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ στο ΔΝΤ

Το παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν - Πρώτη ανάρτηση: 13:25

ΚΑΙ τα ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ στο τραπέζι του Eurogroup – Η Ευρώπη δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ στο ΔΝΤ

​Τα έκτακτα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup το οποίο ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την αποκάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις με ένα tweet αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

"Το Eurogroup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Τα έκτακτα μέτρα θα συζητηθούν για να μείνει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ", έγραψε.

ntobrovskis.jpg

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, έγραψε στο Twitter:

"Έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά και για την πιθανότητα νέων μέτρων".

ntaisel.jpg

Μάλιστα με νέο του tweet άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Πάντως νωρίτερα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο κουρέματος, ενώ είχε σημειώσει πως η ελληνική πλευρά συμφώνησε στη λήψη των έκτακτων προληπτικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ.

geroun.jpg


H εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, έγραψε στο Twitter πως το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό είναι αυτό που ενδιαφέρει όλους τους Ευρωπαίους.

anika.jpg

��πό την πλευρά του η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Ελλάδα συμφώνησε στη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top