Δανειστές: ΝΑΙ στην αύξηση των εισφορών, ΟΧΙ σε αφορολόγητο 9.100 ευρώ

Αποκαλύψεις της K.Mακρή στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μ.Ζαχαρέα

Δανειστές: ΝΑΙ στην αύξηση των εισφορών, ΟΧΙ σε αφορολόγητο 9.100 ευρώ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-Θεσμών, μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για πρωτογενές πλεόνασμα 07% το 2015 βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, «οι δανειστές δέχτηκαν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% (0,5% σε εργοδότες και 0,5% σε εργαζόμενους) για να μην επιβαρυνθεί άλλο το ασφαλιστικό ωστόσο ζητούν ανταλλάγματα)».

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, «οι δανειστές δεν δέχονται με τίποτα το αφορολόγητο να είναι 9100 ευρώ, όμως ούτε η κυβέρνηση δέχεται να πέσει στις 8.100 ευρώ, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμηνύει ότι δεν θα είναι εκείνος ο υπουργός που θα υπογράψει χαμηλότερο αφορολόγητο».

Η γνωστή δημοσιογράφος τόνισε ότι «έχουμε ακόμη ένα θρίλερ σε εξέλιξη, αλλά έχουμε και τα... μέτρα-κάβα των 3 δις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «σήμερα δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα με τα μέτρα-εφεδρεία που ζητούν οι δανειστές», ενώ αύριο Παρασκευή θα τεθούν αυτά(μέτρα) στο Eurogroup. «Θα το αντιμετωπίσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που το υπερασπίζεται αυτό», πρόσθεσε η κυρία Μακρή, η οποία υποστήρι��ε για ακόμη μια φορά ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει.

Η γνωστή δημοσιογράφος χαρακτήρισε «παράλογο» το πακέτο και έδωσε ένα παράδειγμα, θέλοντας να δείξει την σκληρότητα του νέου φορολογικού.
Ελεύθερος επαγγελματίας με 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα του μείνουν στο τέλος στην τσέπη 7.000 ευρώ /12 (μήνες) = 500 ευρώ το μήνα!

«Πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος; Πως θα καταναλώσει; Πως θα ξοδέψει; Πως θα περάσουμε στην ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα;», διερωτήθηκε η κυρία Μακρή.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top