Τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη: Ήταν όλοι τους εκεί

Επικήδειος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα -Πρώτη ανάρτηση 17.06

Τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη: Ήταν όλοι τους εκεί

Παρουσία πλήθους κόσμου, πολλών στελεχών των κομμάτων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, αλλά και άλλων κομμάτων, όπως και της πολιτειακής-πολιτικής ηγεσίας της χώρας, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για τον πρώην υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος πέθανε την Τρίτη, 19 Απριλίου, σε ηλικία 85 ετών. Στη συνέχεια το τυλιγμένο σε γαλάζια σημαία φέρετρο μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Αμαρουσίου, όπου έγινε η ταφή.

arsenis f2 00.jpg

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν στο «ύστατο χαίρε» στο κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
arsenis 7.jpg

Μεταξύ άλλων το Star διέκρινε επίσης από κυβερνητικής πλευράς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη, τον υπουργό Παιδείας Τ. Μπαλτά, τον υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δ. Βίτσα, τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Τ. Κουράκη, την υφυπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, την υφυπουργό Οικονομίας Θ. Τζάκρη.
arsenis fofi.jpg

Παρόντες επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, Θ. Μωραΐτης, Δ. Καρύδης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, όπως και πολλά στελέχη του αποκαλούμενου «παλιού ΠΑΣΟΚ» ( Γ. Παπαντωνίου, Στ. Τζουμάκας, Μ. Αποστολάκη, Β. Παπανδρέου, Ανδρίκος Παπανδρέου, Δ. Τσοβόλας).
arsenis f3 00.jpg
Παρούσα και η Γ. Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ενώ από την πλευρά της ΝΔ στην κηδεία του Γ. Αρσένη παρευρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος τ��ς Βουλής Δ. Σιούφας, ο Γ. Γιακουμάτος και ο Π. Παναγιωτόπουλος.

arsenis 6.jpg




Πολλοί ήταν επίσης και οι πολίτες που παρευρέθηκαν, αρκετοί από τους οποίους έσπευσαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο του Γεράσιμο Αρσένη Λούκα Κατσέλη.
arsenisf4 00 600.jpg

Τον επικήδειο εκφώνησησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο που σημάδεψε το σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας και άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top