Το μήνυμα της ΝΔ για την 21η Απριλίου: «Χρέος μας να τιμάμε τον αντιδικτατορικό αγώνα»

49 χρόνια από το πραξικόπημα

​«Η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Δημοκρατίας είναι διαρκές αίτημα και πρόκληση», αναφέρει στο μήνυμά της για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη χούντα της 21ης Απριλίου η ΝΔ, σημειώνοντας πως είναι χρέος μας να τιμάμε τους πολίτες που συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα.

«Η θλιβερή επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπενθύμιση για εγρήγορση, προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Θυμόμαστε και τιμούμε τους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Δεν αρκεί όμως, μόνο η μνήμη. Η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Δημοκρατίας είναι διαρκές αίτημα και πρόκληση. Απαιτούν από όλους μας διαρκή προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματός μας: "Κίνδυνοι για τη Δημοκρατία υπάρχουν πάντοτε. Και θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη – την Νέα Δημοκρατία".

Προχωρώντας αύριο στο 10ο Συνέδριό μας συνεχίζουμε να ανταποκρινόμ��στε στο ρόλο μας μαχόμενοι εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και ενεργητικά υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», αναφέρει το μήνυμα της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top