Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές»

«Διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας»

Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές»

​Την εκτίμηση ότι ο Α. Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει το τρίτο μνημόνιο με τους δανειστές επανέλαβε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μία μέρα μετά από την παρουσίαση του νέου της κόμματος.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές. Είχε προσυμφωνήσει να καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία» , είπε και συνέχισε: «ο Αλέξης Τσίπρας, έπρεπε και όφειλε να ξέρει ότι δρομολογούσε τη χώρα προς ένα τρίτο μνημόνιο. Ακόμα και αν δεν το ήξερε μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, εγώ η ίδια του το επισήμανα».

Υπογράμμισε ακόμα ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα καθεστώς οικονομικής δικτατορίας τα τελευταία έξι χρόνια και χαρακτήρισε «πραξικοπηματική πράξη» την αλλαγή της απόφασης του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι ο Α. Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα για να το χάσει.

«Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή το δηλώνει. Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή σηκώνει μία σημαία της Αριστεράς. Η Αριστερά είναι πράξη, είναι αγώνας, είναι στάση ζωής. Η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί προσβολή για την ιστορία της Αριστεράς», τόνισε.

Όσο για τους στόχους της Πλεύσης Ελευθερίας ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Η Πλεύση Ελευθερίας ξεκάθαρα λέει ότι διεκδικεί την διακυβέρνηση. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει ένα σαφές στίγμα, το οποίο αποτυπώνεται και στο σήμα μας, που είναι αυτό το καράβι που αποτελείται από τα τρίγωνα. Τα τρίγωνα έχουν μία μορφή “Δ” και κάθε “Δ” σηματοδοτεί μία αρχή και μία αξία που θέλουμε να υπερασπιστούμε», είπε και κατέληξε:

«Αυτό που έχει αξία είναι ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση του και να διεκδικήσει ο ίδιος να έχει λόγο και για τον τρόπο που ασκείται η διακυβέρνηση και για κάθε επίπεδο εξουσίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top