Μια στο ΚΑΡΦΙ και μια στο ΠΕΤΑΛΟ ο Σόιμπλε! Μιλά για Grexit και τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση

Δεν τα βρίσκουν ούτε οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους

Μια στο ΚΑΡΦΙ και μια στο ΠΕΤΑΛΟ ο Σόιμπλε! Μιλά για Grexit και τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση

​Καρότο και μαστίγιο κρατά για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα, καθώς ελάχιστες ώρες μετά από τη δήλωσή του ότι είναι αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τη χώρα μας, σε συνέδριο στο Βερολίνο επαναφέρει το θέμα του Grexit.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο Β. Σόιμπλε τόνισε πως μια εξωτερική υποτίμηση, που σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα εκεί που πριν από λίγο έστελνε λευκά σήματα καπνού για το ελληνικό πρόγραμμα, ξαφνικά επανέρχεται στην γνωστή και πάγια αυστηρή του στάση, δηλώνοντας πως δεν είναι και τόσο βέβαιος πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πετύχει.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», φέρεται να είπε.

Από την άλλη, οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος και εκτίμησε ότι τελικά δε θα χρειαστεί να λάβει η Ελλάδα έκτακτα μέτρα, όπως ζητά το ΔΝΤ.

Παρ’ όλ’ αυτά, όπως τόνισε στον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου, ανώτατη πηγή των Βρυξελλών από τον τομέα της οικονομίας, για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να κλείσουν όλα τα θέματα μικρά και μεγάλα, αλλά και να προσδιοριστεί προς ψήφιση, η λίστα με τα εφεδρικά μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ. Προσδιόρισε μάλιστα ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή πιθανόν να χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top