Δεν τα βρίσκουν σε ασφαλιστικό-«κόκκινα δάνεια» κυβέρνηση και δανειστές

Έδωσαν τα χέρια για τους φόρους – Μέχρι τα ξημερώματα η μαραθώνια συνάντηση, νέος γύρος συζητήσεων σήμερα το πρωί

Δεν τα βρίσκουν σε ασφαλιστικό-«κόκκινα δάνεια» κυβέρνηση και δανειστές

Απόσταση χωρίζει την κυβέρνηση και τους δανειστές στο ασφαλιστικό και τα «κόκκινα δάνεια», ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.

Η χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με το κουαρτέτο, διήρκησε περισσότερες από 15 ώρες και κάλυψε όλη τη γκάμα των βασικών θεμάτων της διαπραγμάτευσης. Όπως τόνισε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων σήμερα στις 10.00.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε σύγκλιση «αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο», ωστόσο δεν θέλησε να προβλέψει εάν θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων.

Σταθάκης: Αναζητείται λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Νωρίτερα, αποχωρώντας από το Χίλτον ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι η συζήτηση για το θέμα των κόκκινων δανείων θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί.

Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών με στόχο να βρεθούν οι γραμμές συμφωνίας για τα όρια στην προστασία της πρώτης κατοικίας και για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «και για τα όρια της προστασίας και για το σύνολο του θέματος».

Οι επικουρικές συντάξεις το «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το κουαρτέτο, οι θεσμοί εμφανίζονται να δέχονται την αύξηση των εισφορών σε μικρότερο, όμως, επίπεδο από αυτό που ��χει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Προχωρούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κανονικά» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούν από τους θεσμούς τις προτάσεις τους για κάποιες αλλαγές.

«Ανάλογα με την έκταση αυτών των προτάσεων για αλλαγές, μπορεί να καταθέσουμε το νομοσχέδιο είτε αύριο το βράδυ είτε μεθαύριο το πρωί» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των μέσων είναι «δικό μας θέμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top